SPIRULINA NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?

Bilimsel çevrelerce son yıllarda keşfedilen en şifalı bitkilerden biri olarak kabul edilen spirulina; bir yosun  türüdür. İçeriğindeki besin miktarının çok çeşitli olması ve protein, vitamin, mineral açısından zengin olması, üretimini ve tüketimini sürekli artırmaktadır.
Spirulina'nın bu kadar faydalı bir bitki olmasının nedeni içeriğindeki vitaminlerin, minerallerin, proteinin kendiliğinden içinde olması, dışarıdan ilave edilmemiş olması nedeniyle vücutta emilim miktarının %90 oranına kadar varmasından kaynaklamaktadır.


  • Vücudu iyi beslediği için vücut direncini artırır ve enerji seviyesini olumlu etkiler.
  • Düzenli kullanımlarda vücut genel dayanıklılığını ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Hücre yenilenmesi ve çoğalma sürecini destekleyicidir.
  • Çeşitli hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilir. (Şeker, tansiyon, kolesterol, sindirim, kansızlık, gastrit, ülser, kemik erimesi, cilt güzelliği, kilo problemi)
  • Antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken toksinlerin (serbest radikal denen zararlı maddeler)  atılmasına yardımcıdır.
  • İştahsızlık çeken çocukların iştahını düzenlemeye yardımcı olur ve gelişim sürecini destekler.
  • Sporcuların vücutlarını kısa sürede toparlamasına yardımcıdır. Kas gelişimi destekler. Birçok olimpiyat ve dünya şampiyonun spirulina kullandığı bilinmektedir.
  • Saç dökülmesi yaşayanlar için oldukça faydalıdır. Saç için hayati değerde besinler içerir.
  • Cilt güzelliği için faydaları oldukça fazladır ve sivilce, aknelerin giderilmesine yardımcıdır.
  • Yaraların hızlı bir şekilde kapanmasını destekleyicidir.
  • Dengesiz beslenme kaynaklı rahatsızlıkların önlenmesine, iyileşmesine yardımcıdır.
  • Sürekli hastalananlar için oldukça faydalıdır. Düzenli kullanmaları önerilir.
  • Stres, sigara, alkol, hava kirliliği gibi vücudumuzu olumsuz etkileyen dış etkenlerden vücudu korumaya ve temizlemeye yardımcıdır.
  • İçerisinde en yoğun protein bulunan ve en az yağ içeren bitki olduğu için kilo kontrollerinde faydalı bir yardımcıdır.
  • Bilimsel araştırmalarda sindirim sistemini desteklediği ve bağırsakların çalışmasını hızlandırdığı gözlemlenmiştir.
  • Japonya’da 50 yaş üzeri bireylerin %73’ünün düzenli spirulina tükettiği tespit edilmiştir.
  • Çin’li bilim adamları kemik iliği hücrelerini yenilediğini ve desteklediğini kabul etmektedirler.
  • Japon bilim adamları, spirulinanın ağır şeker hastalarını 8 haftada hafif şeker hastaları seviyesine getirdiğini iddia etmektedirler.
  • Vejeteryanlar için oldukça önemli olan B12 vitamini bakımından zengin bir kaynaktır.
  • Karoten madde  tüketimiyle (beta-karoten) kanser oluşumu arasında negatif bir ilişki vardır. Doğal karotenler, sentetik olanlara nazaran daha kolay metobolize edilirler. Vücutta birikerek toksik etkiye sebep olmazlar.
  • Spirulina; içerdiği organik demir ve kalsiyum sayesinde sağlıklı kemik, sinir, kan ve kas dokusuna etkili bir destektir.
  • Vücuda tokluk hissi veren fenilalalin amino asidi içerdiği, kolesterol içermediği ve düşük miktarda doymamış yağ içerdiği için kilo vermek için kullanılır, zayıflamaya yardımcı olur.
  • Doğada nadiren buluna yağ asidi GLA; artrit ve kalp hastalıklarının önlenmesinde önemli olup yüksek tansiyon ve kolesterolün düşürülmesinde de etkili olduğu bilinmektedir.
  • En kuvvetli detoksifiye edici ürünlerden biridir ki bu özelliği, yüksek miktarda klorofil içermesinden kaynaklanmaktadır.
Spirulina her hangi bir rahatsızlığın tedavisinde direk kullanılan bir ilaç değildir. Vücudu iyi besleyen, vücuda faydaları oldukça fazla olan bir gıda takviyesidir. Tüketilmesi ciddi yararlar sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OGANSIA KAZANÇ PLANI

REISHI MANTARI (GANODERMA LUCIDUM) HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

PROPOLİS NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?